Wat is Zorgmassage?

Zorgmassage is een zachte aanrakingstechniek waarbij gewerkt wordt op het parasympatisch zenuwstelsel. Hierdoor worden je hersenen ertoe aangezet om lichaam en geest tot rust te brengen. De bewegingen zijn traag, zacht en repetitief. In tegenstelling tot andere massagetechnieken wordt weinig druk uitgeoefend. Het effect is zeer ontspannend en zorgt voor een veilig en geborgen gevoel.

Voor wie zijn Zorgmassages bestemd?

Deze bijzondere en zachte massagetechniek is voor iedereen geschikt van baby's, kinderen, volwassenen tot ouderen. De specifieke en zachte massagetechnieken zijn aan de basis ontwikkeld voor kankerpatiënten maar inzetbaar voor iedere gezonde persoon. Deze specifieke ontspanningsmassage kan worden toegepast in alle fasen van het ziekteproces (tijdens een behandeling, bij herstel of in een palliatieve setting).

Zorgmassages zijn eveneens geschikt voor mensen die kampen met andere gezondheidsklachten zoals:

  • Chronische pijnen
  • Dementie
  • Parkinson
  • MS
  • Depressie
  • Stress gerelateerde aandoeningen.

Ook bejaarde mensen kunnen baat hebben bij een zorgmassage: de nood aan aanraking is vaak essentieel aanwezig bij ouderen.

Waarom een Zorgmassage?

De zachte zorgmassage biedt geborgenheid en verschaft een diepgaande ontspanning en rust. Zorgmassages zorgen voor meer levenskwaliteit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zachte massages meerdere gezondheids-voordelen bieden. Klachten zoals pijn, angst, vermoeidheid, depressie en misselijkheid kunnen verminderen. Zieke mensen kunnen  meer kracht ervaren wat hun behandeling dragelijker maakt en het herstel bevordert. Een welkom geschenk tijdens een moeilijke periode.

Hoe verloopt een Zorgmassage?

Een zorgmassage kan enkel door een geschoolde en erkende zorgmasseur gegeven worden en is steeds op maat. We starten met een intakegesprek en vragenlijst (15') zodat de zorgmassage het best afgestemd wordt aan je behoefte op een aangename, veilige en respectvolle wijze. Er wordt geopteerd voor een deelmassage of volledige massage.

Er wordt veel zorg besteed aan je comfort en positionering. In tegenstelling tot andere massages wordt weinig druk uitgeoefend. Bij zorgmassage wordt veel olie gebruikt om de druk zo beperkt mogelijk te houden. Sommige massagetechnieken kunnen ook worden uitgevoerd op kledij indien je liever geen olie wenst op bepaalde lichaamsdelen of indien het om medische redenen niet aangewezen is.

Na de massage volgt steeds een korte terugkoppeling van je ervaringen.