Wat is Zorgmassage?

Zorgmassage is een zachte, veilige massage aangepast  aan de mogelijkheden en wensen van mensen met een ziekte of een beperking. Deze massagetechniek speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker kan worden toegepast tijdens de behandeling alsook bij herstel. Bij mensen met chronische pijnklachten zoals artrose, reuma, fibromyalgie en MS, CVS, burn-out en stressgerelateerde aandoeningen wordt deze zachte aanrakingstechniek erg gewaardeerd. Vanuit een breder perspectief kan zorgmassage waardevol zijn voor iedereen.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat zorgmassage een positieve uitwerking heeft op het immuunsysteem en diepe relaxatie brengt waardoor mogelijke klachten als pijn, angst, misselijkheid, slapeloosheid en vermoeidheid verlicht worden.

Bij zorgmassage wordt op het parasympatisch zenuwstelsel gewerkt, hierdoor worden je hersenen ertoe aangezet om lichaam en geest tot rust te brengen. De bewegingen zijn traag, zacht en repetitief. In tegenstelling tot andere massagetechnieken wordt meer olie gebruikt en wordt weinig druk uitgeoefend. Het effect is zeer ontspannend en zorgt voor een veilig en geborgen gevoel.  Als begripvolle ervaringsdeskundige  weet ik hoe belangrijk het is om je de nodige en aangepaste zorg en veiligheid te bieden vanuit een liefdevolle en respectvolle houding. Meer info

Voor wie ?

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn zorgaanbod af te stemmen op vrouwen. Vrouwen van alle leeftijden zijn meer dan welkom!

Terugbetaling Zorgmassage?

Als erkend lid van het het Netwerk Zorgmasseurs, een initiatief van ‘vzw Zorgmassage‘ 

kunnen kankerpatiënten genieten van een tussenkomst van de mutualiteit of ziekteverzekering.

  • De liberale mutualiteit “LM Plus” voorziet een tussenkomst van 10 euro per keer (max 6 sessies per jaar) bij een erkend zorgmasseur. Voorwaarden (Klik hier )
  • Het Onafhankelijk Ziekenfonds OZ geeft een éénmalige terugbetaling van 25 euro voor een massage per jaar.
  • Sommige mutualiteiten of maatschappijen bieden via speciale ziekteverzekeringen een (gedeeltelijke) terugbetaling.