'Niet alle straling heeft hetzelfde effect op je lichaam"

Therapeutische Infraroodcabine

De stralingselementen van de Health Mate infraroodsauna zitten op een golflengte van 6340 Nanometer, een golflengte die als het ware gemaakt is voor ons lichaam, en heeft een therapeutisch effect. De helende werking vertaalt zich in een afname van pijn aan de spieren, gewrichten of zelfs organen. De lange golf infrarood energie die dus enkel op deze manier in ons lichaam binnendringt, stimuleert het immuunsysteem, geeft impulsen aan het cel vernieuwingsproces, biedt een heilzame ondersteuning bij medische klachten en verbetert de bloeddoorstroming. Dit zodat we sterk, gezond en energiek blijven. Goedkopere versies met minderwaardige stralingselementen leveren geen langdurige gezondheidsvoordelen op. De warmte doet wel deugd, maar heeft niet méér effect dan het nemen van een warm bad. 

Wat is infraroodstraling?

Infraroodstraling is eigenlijk een kleur die nét buiten het zichtbare spectrum valt. Daarom kunnen we deze niet zien, maar we voelen ze wel aan als warmte. Infraroodstraling warmt voorwerpen rechtstreeks op. Dus zonder dat de lucht tussen de warmtebron en het voorwerp verwarmd wordt.

De Kracht van infraroodstraling

De zon is de grootste aanvoerder van infraroodstraling. Maar verwar deze niet met (schadelijke) uv-straling. Bovendien produceert ons lichaam ook infraroodstralen. Het principe van ‘genezen met handpalmen’ dat 3.000 jaar geleden in China ontstond, is gebaseerd op de helende werking van infraroodstralen. Maar niet alleen in de alternatieve geneeskunde worden infraroodstralen gebruikt. Sinds de jaren ’60 wordt infraroodstraling gebruikt als ‘therapeutische’ warmte door de medische wetenschap. Bijvoorbeeld om baby’s in de couveuse op temperatuur te houden. Daarnaast wordt het gebruikt door fysiotherapeuten om spierletsels te genezen en door schoonheidsexperts gedurende behandelingen.

Wat doet infraroodstraling met ons lichaam?

De infraroodstralen van een Health Mate infraroodsauna dringen door tot in onze lichaamscellen. En daar zetten ze moleculen in beweging. Die beweging binnen in ons lichaam wekt warmte op. Kortom, de infraroodstralen slagen er dus in ons lichaam op te warmen zónder de omgevingslucht te verwarmen, en dat in tegenstelling tot een klassieke sauna. Vervolgens gaat je lichaam aan de slag om die warmte af te voeren. Je gaat dus zweten en verliest lichaamsvocht: 80% water en 20% afvalstoffen. Maar dat is niet alles. Heel dat afkoelingsproces vraagt energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt. Zonder dat het moeite kost, en zonder dat je er moe van wordt. Je zit lekker relaxed en comfortabel en toch is je hele lichaam hard aan het werk. Je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Er zijn dus heel wat gezondheidsvoordelen aan een Health Mate® infraroodsauna, van detox tot cardiovasculaire training.

Natuurlijke pijnstiller

 • Verlichting van spier - en gewrichtspijnen
 • Goed bij reuma, artrose en fybromyalgie
 • Verbetert de algemene conditie
 • Verlicht astma en bronchitis
 • Goed tegen rug - en nekklachten
 • Doorbloeding van elke cel in het lichaam
 • Verdrijft afvalstoffen uit je lichaam
 • Goed tegen psoriasis, eczeem en acné
 • Vermindert stress en hoofdpijn
 • Vermindert cellulitis en verbrandt calorieën
 • Verhoogt je immuniteit