Uit onderzoek is gebleken dat door gebruik te maken van een goede beleving van de geur, de algehele sfeer in gebouwen sterk positief veranderd kan worden. En dan hebben we het niet eens over een onaangename geur die moet worden weggenomen. Want een negatieve geur geeft al snel een gevoel van onveiligheid, en deze moet natuurlijk zo snel mogelijk worden geneutraliseerd. Maar juist de plekken waar er nog geen speciale geurbeleving is, biedt heel veel kansen. 

Een frisse en schone omgeving zorgt voor het gevoel van veiligheid. En daarom speelt de juiste geurbeleving ook een belangrijke rol. Ook zijn er speciale andere effecten aan de juiste geurbeleving toe te dichten. Een leuk voorbeeld is dat door de juiste geur men het minder erg vindt om lang te wachten. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in het openbaar vervoer. Aangename geuren zorgen meteen voor sympathie en maken de beleving intenser. Ze stimuleren een spontane, positieve aankoopbeslissing, verhogen de herkenbaarheid of werken neutraliserend.

In een medische instelling ervaren veel mensen negatieve gevoelens van angst en stress. Geurbeleving in de gezondheidszorg creëert een vermindering van angst en stress, en zorgt voor ontspanning bij patiënten. Gebruik geurbeleving ook om onaangename geuren te neutraliseren, die bijdragen aan een negatieve sfeer. Wellness instituten gebruiken geurbeleving om een intenser en langer durend gevoel van ontspanning te creëren. De geur die je ruikt heeft invloed op hoe je je voelt. Daarom is geurmarketing een belangrijk onderdeel geworden in vele sectoren. Geur stuurt ons op een stille, doortastende manier en zorgt voor stemmingen, prachtige momenten en creëert een specifieke unieke herinnering. Bij de commerciële communicatie richt meer dan 80% zich op onze ogen. Dit is ook een reden dat tast, smaak, geur en geluid in mindere mate wordt gebruikt in de marketing. Alleen vergeten wordt dat drie kwart van onze emoties bepaald wordt door wat we ruiken. Als het ergens lekker ruikt, dan voelen wij ons nu eenmaal prettiger,

Vrije tijd is zeer belangrijk voor mensen. Geurbeleving biedt nieuwe mogelijkheden om de totale beleving van gasten te perfectioneren, en zorgt voor memorabele momenten in de vrije tijd. Laat gasten de notie van tijd verliezen en zichzelf nog beter vermaken door geurbeleving. Aangename aroma’s creëren een unieke beleving die uw merkwaarde zeker doet stijgen.

Creëer een bijzondere en aangename ambiance met geurbeleving en overstijg de verwachtingen van uw gasten!

 

  • Geurbeleving vermindert de notie van tijd
  • Geurbeleving zorgt voor een betere totaalbeleving
  • Geurbeleving zorgt voor memorabele belevenissen.
  • Geurbeleving creëert een frisse en ontspannen sfeer
  • Geurbeleving vermindert gevoelens van vermoeidheid angst en stress