Warmte wordt al lang gebruikt om spierspanning en pijn te verlichten. Het helpt de bloedtoevoer naar het getroffen gebied te vergroten, vermindert spierspasmen en helpt de flexibiliteit en het bewegingsbereik te vergroten. Bij een holistische hot-stone massage worden verwarmde stenen gebruikt die worden verwarmd tot ongeveer 55 graden. Deze worden op de huid gelegd zodat de warmte goed in de spieren kan trekken. Daarna wordt u gemasseerd met massageolie en de warme stenen om de bloedcirculatie op gang te brengen.

Door de massageolie glijden de stenen beter. Met rustige bewegingen wordt de warmte overgebracht op het lichaam en diep in het spierweefsel. Dit bevordert een soepel en ontspannen lichaam en stimuleert het herstel en zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hot-stone massage stimuleert de organen, werkt ontgiftend en vermindert stress en angst. De combinatie van een rustgevende massage en de warmte van de stenen doet stress helemaal vervagen. De lichte druk van de warme stenen wordt als rustgevend ervaren.

Hot-stone massage boost het immuunsysteem. Het is een effectieve manier om de symptomen van auto-immuunziekten te behandelen. Deze vorm van massagetherapie is aangewezen om pijnlijke symptomen geassocieerd met fibromyalgie, lupus, reumatoïde artritis en andere auto-immuunziekten te verlichten (raadpleeg steeds een arts).

Hotstone-massage is niet geschikt bij:

 

° Burnout ° Ontstekingen ° Psoriasis ° Trombose ° Koorts ° Infecties

° Kneuzingen ° Ernstige reuma ° Osteoporose ° Kort na een operatie

° Oedeem ° Diabetische voet ° Zwangerschap in de eerste drie maanden

° Behandeling met chemo of bestraling ° Acute fase van kanker.

 

Doordat de massage de lymfestroom activeert wordt het afgeraden aan mensen met kanker. Ook als je last hebt van koorts en spataderen is het geen goed idee om een hot stone massage te boeken. Bij twijfel, raadpleeg altijd uw arts.