Holistische massage is een massagevorm die het lichaam als geheel behandelt, inclusief fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten, met als doel balans en harmonie te herstellen. Het maakt gebruik van diverse massagetechnieken om spanningen te verminderen en blokkades op te heffen, ter bevordering van algemeen welzijn.

Bij holistische massage staat de connectie tussen lichaam en geest centraal. Dit zorgt niet alleen voor totale ontspanning, maar het herstelt ook je balans en zorgt voor innerlijke rust. Ontdek hoe holistische massage niet alleen je spieren kalmeert, maar ook je geest en ziel in evenwicht brengt voor een diepgaande en harmonieuze wellness ervaring. Je kan kiezen voor een Volledige Lichaamsmassage, een Deelmassage van bv. de rug, nek en schouders, onderbenen en voeten, Gezichtszorgmassage of een Hotstone massage.

 

Voordelen van een holistische massage

 

Holistische massage biedt een groot scala aan van fysieke, mentale en spirituele voordelen. Enkele van deze voorbeelden zijn:  

  • Fysiek gezien helpt een holistische massage bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van het algehele lichamelijke herstel. Mentale voordelen van holistische massage komen tot uiting in stressverlichting en ontspanning, waardoor de geest tot rust komt en negatieve gedachten worden verminderd. Hierdoor ontstaat er mentale helderheid en innerlijke rust.
  • Spiritueel gezien helpt holistische massage bij het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Daardoor ontstaat er een diepere verbinding met jezelf.

Voor Wie geschikt?

 

Streef jij dagelijks naar een diepe ontspanning, het herstellen van balans in je leven en algehele wellness? Deze massagevorm is ontworpen om zowel vitaliteit te versterken als innerlijke rust te herstellen. Holistische massage is hierdoor geschikt voor een brede doelgroep.

Doordat er wordt gestreefd naar een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jezelf kunt herontdekken en je innerlijke balans kunt herstellen, maakt je leeftijd, achtergrond of levensstijl niet uit. 

 

Waarin verschilt een holistische massage van andere massages?

 

In vergelijking met andere vormen van massage onderscheidt holistische massage zich door zijn complete benadering. Het volledige welzijn van de persoon wordt bij holistische massage in overweging genomen.

Holistische massage maakt deel uit van een bredere holistische aanpak, waarbij niet alleen fysieke klachten worden behandeld, maar ook aandacht wordt besteed aan de emotionele en mentale aspecten van het individu. Hieronder vallen ook de termen energetische en therapeutische massage.

Er zijn meer benaderingen mogelijk dan de holistische benadering, bijvoorbeeld: sportmassage, shiatsu of ontspanningsmassage.

Holistische massage is een vorm van massage die zich concentreert op het behandelen van lichamelijke klachten in combinatie met de geest, de andere vormen van massage zoals hierboven genoemd concentreren zich enkel op de lichamelijke klachten.